Púť do Svätej zeme s cieľom prehĺbenia poznania Svätého písma

Živé spoločenstvo 78 rehoľných sestier zo 16 rehoľných kongregácií spolu s niekoľkými laikmi sa 2. mája t. r. v skorých ranných hodinách vydalo na púť do Svätej zeme.
Najskôr sme navštívili Galilelu – Nazaret, Kafarnaum, Genezaretské jazero, Horu blahoslavenstiev a Tábor. Potom sme sa presunuli do Júdska a ubytovali sme sa v Betleheme. Navštívili sme Baziliku narodenia Ježiša, Jaskyňu mlieka a Pole pastierov. Odtiaľ sme robili výjazdy aj do Jeruzalema, kde sme aspoň na krátko prešli všetky miesta spojené s prítomnosťou Ježiša. Zvlášť silné dojmy sme prežívali na Olivovej hore. Ďalšiu časť našej púte tvoril prechod do Egypta na Sinajský polostrov a výstup na horu Sinaj. Tento nezabudnuteľný zážitok, umocnený o východ slnka, nám ostane vpísaný do srdca na celý život.
Celou púťou nás sprevádzal Mons. Ján Majerník. Svojím výkladom a duchovným povzbudzovaním nám vytvoril bohatý duchovný pokrm nielen počas púte, ale aj do ďalšieho nášho života. Zdôrazňoval nám veľkú lásku k Svätému písmu a k pravidelnému praktizovaniu lectio divina. Spolu s nami sa púte zúčastnil aj Mons. Alojz Tkáč, ktorý denne slúžil sv. omšu a udeľoval nám arcibiskupské požehnanie na každodenné námahy.
Spoločne strávené chvíle nás navzájom zblížili a mali sme možnosť zakúsiť sesterské spoločenstvo v bohatstve rôznych chariziem. Oddych pri Červenom mori nám všetkým dobre padol a mohli sme pookriať aj na tele. Späť na Slovensko sme sa šťastne vrátili 10. mája.
Veríme, že táto prvá púť rehoľných sestier bude v budúcnosti pokračovať a ponúkne sa aj ďalším sestrám možnosť navštíviť Svätú zem.

Sr. Júlia Milčová, CJ
Teologicko-spirituálna komisia

[nggallery id=29]