Pozvánka na premiéru filmu Na Boží obraz

Dovoľujeme si Vás srdečne pozvať na filmový festival „Spolu proti obchodovaniu s ľuďmi“, na ktorom sa premietne film z dielne KVPŽR „Na Boží obraz“ v réžii sr. Ivy Kúšikovej, SSpS.

Tento film zachytáva, ako sa rehoľné sestry a predstavitelia viacerých cirkevných denominácií v štyroch postkomunistických krajinách: Česku, Slovensku, Maďarsku a Poľsku, snažia angažovať v eliminácii moderného otroctva, ako je obchodovanie s ľuďmi.

Krajiny Vyšehradskej štvorky sa musia vysporiadavať s pálčivým problémom obchodovania s ľuďmi, ktorý je živený ľudskou chamtivosťou na jednej strane a ľudskou núdzou a túžbou po lepšom živote na strane druhej. Aké obete to prináša a aké spôsoby pomoci a prevencie krajiny volia, ukazuje film prostredníctvom príbehov obetí, služby sociálnych pracovníkov a osvetovej činnosti cirkevných organizácií.

Filmový festival Spolu proti obchodovaniu s ľuďmi, pripravila Slovenská katolícka charita spolu so svojimi partnermi pri príležitosti Európskeho dňa proti obchodovaniu s ľuďmi.

Ide o unikátny filmový festival, kde pútavým spôsobom priblížime fenomén novodobého otroctva.

Festival sa uskutoční 21. októbra (piatok) v Banskej Bystrici / Záhrada – centrum nezávislej kultúry o 17:00.

Viac informácii na: www.obchodsludmi.sk/festival 

Budeme radi za zdieľanie eventu na vašich facebookových stránkach:

Tešíme sa na Vašu účasť.

S. Bohdana Bezáková,CJ

 screen-shot-2016-10-17-at-14-32-14

screen-shot-2016-10-17-at-14-32-44