Pracovný míting RENATE

Pracovný míting RENATE  – európskej siete rehoľných sestier proti obchodovaniu s ľudskými bytosťami, sa uskutočnil v dňoch 19. – 22. 3. 2012 v Londýne – Chigwell. Na mítingu sa stretlo 15 sestier z východných i západných  európskych krajín /Anglicko, Holandsko, Francúzsko, Nemecko, Poľsko, Česko, Slovensko, Chorvátsko, Slovinsko, Albánsko/, ktoré boli  delegované Konferenciami vyšších rehoľných predstavených, ako zástupkyne v tomto networku.

Na mítingu sa špecifikovala identita siete:  RENATE je skupina rehoľníkov, ktorá si kladie za cieľ byť hlasom tých, ktorých hlas nie je počuť. RENATE má prorockú úlohu, byt svedkom evanjelia v boji za ľudské práva pre všetkých ľudí.
Úlohou do budúcnosti je zapojiť do tejto siete aj mužské rehoľné rády a kňazov. Na stretnutí si sestry rozdelili niektoré z úloh, ktoré boli odporúčané na konferencii v Tzebinia v roku 2011:

  • Spolupracovať s inými náboženstvami a organizáciami.
  • Zahrnúť do siete iné krajiny, ktoré ešte nie sú v sieti, zvlášť Rusko, Moldavsko, Ukrajinu, ktoré sú najväčším zdrojom obeti obchodovania s ľuďmi.
  • Pripraviť preventívnu kampaň pred obchodovaním s ľuďmi pred Olympijskými hrami 2012 v Londýne.

Viac informácií o RENATE: www.renate-europe.net.  

Sr. Bohdana Bezáková, CJ

[nggallery id=24]