Novodobé otroctvo

Konferencia vyšších predstavených ženských reholí v spolupráci so Slovenskou katolíckou charitou usporiadala seminár na tému „Obchodovanie s ľuďmi“. Celodenný seminár sa konal 17. marca 2010 na pôde Teologickej fakulty Katolíckej univerzity v Košiciach.
Hlavnou lektorkou seminára bola sr. Eugenia Bonetti z Kongregácie misionárok Panny Márie útechy, ktorá sa od roku 1993 angažuje v diele záchrany žien na ulici v Taliansku a pomáha im znovu získať ich identitu, dôstojnosť a slobodu. Od roku 2000 jej činnosť podporuje aj Konferencia vyšších predstavených ženských reholí  v Taliansku.
Sr. Eugenia predstavila problematiku obchodovania s ľuďmi v globálnom rozmere. Hneď po obchode so zbraňami a s drogami je obchodovanie s ľuďmi najvýnosnejším obchodom na svete. Jeho zisk dosahuje ročne 32 biliónov dolárov a rukami priekupníkov prejde okolo 1,7 milióna ľudí, z ktorých 80 % tvoria ženy a deti.
O tom, ako sa v tejto problematike angažujeme u nás na Slovensku, rozprávala vo svojom príspevku sr. Bohdana Bezáková, CJ, ktorá je koordinátorkou projektu Slovenskej katolíckej charity „Pomoc obetiam obchodovania s ľuďmi“.
[nggallery id=2]