Renate na Slovensku

Cieľom stretnutia je tréning zameraný na sociálnu náuku cirkvi a obchodovanie s ľuďmi 

BRATISLAVA. 30. októbra 2013 – Rehoľné sestry združené v Európskej sieti rehoľných sestier na boj proti obchodovaniu s ľuďmi RENATE navštívia Slovensko. Od nedele 3. novembra do piatku 8. novembra sa zúčastnia tréningu na tému Katolícka sociálna náuka Cirkvi so zameraním na obchodovanie s ľuďmi  a fundraising v Čičmanoch.
„Očakávame 25 účastníkov z trinástich európskych krajín. Na tréningu bude prednášať páter Milan Bubák, SVD a Nicola Rooney z Írska. Páter Bubák posledných šesť rokov pôsobil ako koordinátor pre spravodlivosť a mier a integritu stvorenstva /JPIC/ pre rehoľu SVD v Ríme , kde napísal brožúru s názvom Obchodovanie s ľuďmi – súčasné otroctvá. Nicola Rooney je zamestnaná pri  Konferencie biskupov Írska ako koordinátorka výskumu Rady pre mier a spravodlivosť a Katolíckej rady pre sociálne veci, ktorá sa aktívne zapája do advokácie iniciatív týkajúcich sa obchodovania s ľuďmi,“ vysvetlila organizátorka tréningu s. Bohdana Bezáková,CJ.
Účastníkov tréningu oboznámi o histórii a situácii rehoľných rádov na Slovensku predsedníčka Konferencie vyšších ženských rehoľných predstavených sr. Justína Kostúrová. Režisérka filmov o rehoľných sestrách, ktoré prežili zrušenie ženských kláštorov na Slovensku v päťdesiatich rokoch, sr. Ivica Kušíková, premietne členkám RENATE film s možnosťou diskusie.
Pozvanie na tréning prijal aj Odbor prevencie kriminality pri Ministerstve vnútra Slovenskej republiky, ktorý oboznámi účastníkov tréningu so situáciou v oblasti boja proti obchodovaniu s ľuďmi na Slovensku.
Viac informácií Vám rada poskytne s. Bohdana Bezáková, CJ alebo ich nájdete na novej stránke RENATE: http://www.renate-europe.net/renate-training-on-catholic-social-teaching-fundraising/
social-teaching-training-20131